W poniedziałek, 21 grudnia w godzinach przedpołudniowych, z zachowaniem najwyższego reżmiu sanitarnego, pracownicy i wolontariusze bydgoskiej Caritas wydawali świąteczne paczki. Wśród artykułów, które nasi podopieczni mogli w nich znaleźć znalazły się m.in. sałatka jarzynowa, konserwa rybna i mięsna, zupa grzybowa, majonez, pomidory w puszcze oraz słodycze. Każda osoba otrzymała także owoce: jabłka, cytryny, pomarańcze grejfruty i mandarynki. Ponadto dzięki ofiarności Państwa Teresy i Leszka Wrzesień z Wilkowa Nowowiejskiego każdy chętny mógł zabrać ze sobą żywą choinkę.

Tegoroczne paczki nie powstałyby, gdyby nie współpraca z Miastem Bydgoszcz, a także w ramach Wigilii Caritas z firmą Selgros Cash & Carry. Dziękujemy także wszystkim darczyńcom, którzy dzięki swej ofiarności przyczynili się do tego, że paczki były tak bogate w artykułu spożywcze: Grupie Producentów „AGROS” Spółka z o.o., Starcksfood Polska Sp. z o.o. oraz osobom prywatnym.