Caritas Diecezji Bydgoskiej w partnerstwie z Miastem Bydgoszcz oraz firmą Selgros Cash & Carry w ramach Wigilii Caritas na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia przygotowało 1000 paczek świątecznych, które już trafiają do osób najbardziej potrzebujących. Pierwsze dwieście paczek dotarło dziś do Centrum Pomocy im. św. Brata Alberta prowadzonego przez siostry Albertynki oraz do jadłodajni w Szubinie. Blisko 50 paczek otrzymali podopieczni Warsztatów Terapii Zajęciowej „Tęcza”, kolejne 20 paczek odebrały wczoraj osoby bezdomne uczestniczące we Mszy św. sprawowanej w ich intencji. Paczki dla seniorów zostały przekazane także do Fundacji Wiatrak. Pozostałe paczki w najbliższym czasie trafią do kolejnych seniorów oraz osób w kryzysie bezdomności i ubogich.

Dziękujemy wszystkim darczyńcom, którzy dzięki swej ofiarności przyczynili się do przygotowania tegorocznych paczek: Grupa producentów „AGROS” Spółka z o.o., Starcksfood Polska Sp. z o.o. oraz osobom prywatnym.