Dziś, w Dzień Dziecka, Caritas Diecezji Bydgoskiej przekazała paczki z owocami i słodyczami dzieciom z placówek opiekuńczo-wychowawczych i rodzinnych domów dziecka znajdujących się na terenie Diecezji Bydgoskiej. Łącznie przygotowaliśmy 350 paczek, które trafiły m.in. do Bydgoskiego Zespołu Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych, Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej typu specjalistyczno-terapeutycznego oraz Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej typu interwencyjnego w Bydgoszczy, Placówek Opiekuńczo-Wychowawczych w Trzemiętowie, Karolewie, Więcborku i w Szubinie, a także do Przedszkola Sióstr Elżbietanek w Bydgoszczy.

Składamy serdeczne podziękowania darczyńcom: Grupa Producentów Agros Sp. z o.o., Stowarzyszenie Producentów Owoców i Warzyw Cuiavia, Bracia Sadownicy, Firma Mondi, Polska Spółka Cukrowa, Nestle S.A.

Akcja była częścią wspólnej inicjatywy Caritas Diecezji Bydgoskiej, Caritas Diecezji Toruńskiej i Caritas Diecezji Włocławskiej.