W poniedziałek, 15 czerwca br. w Kruszwicy odbyło się spotkanie podsumowujące pomoc, jaką Krajowa Spółka Cukrowa okazała w związku z pandemią koronawirusa SARS-CoV-2, w formie darowizn finansowych - na rzecz placówek służby zdrowia na zakup koniecznych środków ochrony indywidualnej i sprzętu medycznego oraz w formie darowizn żywnościowych - w postaci produktów Grupy Kapitałowej Krajowej Spółki Cukrowej S.A. na rzecz innych podmiotów.

W spotkaniu uczestniczyli Jan Krzysztof Ardanowski – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi,  Mikołaj Bogdanowicz – Wojewoda Kujawsko-Pomorski, Ks. Krzysztof Stawski – Dyrektor Caritas Archidiecezji Gnieźnieńskiej, Krzysztof Kowa – Prezes Zarządu KSC S.A. oraz Andrzej Nowakowski – Członek Rady Nadzorczej KSC S.A oraz Ks. Prałat Wojciech Przybyła – Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej, który reprezentował Caritas regionalne.

W trakcie spotkania padło wiele ciepłych słów pod naszym adresem. I Caritas Diecezji Bydgoskiej wyraża słowa wdzięczności Krajowej Spólce Cukrowej za okazaną pomoc.

Więcej informacji pod adresem: https://www.gov.pl/web/uw-kujawsko-pomorski/2-miliony-zlotych-na-walke-z-pandemia-z-krajowej-spolki-cukrowej

Zdjęcia: Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy