Caritas Diecezji Bydgoskiej organizuje letni wypoczynek dla dzieci i młodzieży. W tym roku odbędzie się jeden turnus kolonijny dla   dzieci ze szkół podstawowych  (4 grupy – 60 os., po ukończeniu 3 klasy)   i gimazjum  (2 grupy – 30 os.) w Ośrodku Kolonijnym  Skaut w Ustce  nad morzem.

Terminy turnusu :          24.06. (sobota) – 07.07. 2017 r. (piątek)

Aby zapisać dziecko i pobrać kartę kolonijną należy dokonać przedpłaty w kwocie 250,00 zł. Koszt całkowity kolonii wynosi 1250,00 zł (w tym jest już przedpłata), jednakże po przedłożeniu wymaganych dokumentów można ubiegać się o zmniejszenie opłaty, która będzie możliwa, jeśli Caritas pozyska środki dotacyjne.

Tak jak w latach poprzednich parafie mogą dokonywać zapisów grup dzieci z parafii (min. 10 osób) w obniżonej cenie. Informacji udziela Ewa Raj kom. 724 560 003.

Organizator informuje, iż jest to pobyt bez telefonów komórkowych (wyłączone telefony komórkowe dzieci będą przechowywane u wychowawców i udostępniane w wybrane dni w godz.: 19.00 – 22.00)

Zapisy w sekretariacie Caritas Diecezji Bydgoskiej (siedziba Caritas ul. Cienista 2, Bydgoszcz) od wtorku do piątku  od godz. 8   00  – 15   00  oraz w  poniedziałki od 11:00 do 17:00.

Informacje pod nr tel. 052 371 67 21 oraz kom. 724 560 003.