Szanowni Wolontariusze

Parafialnych Zespołów Caritas

i Szkolnych Kół Caritas

W związku ze zbliżającym się okresem urlopowym, w imieniu Caritas Diecezji Bydgoskiej już teraz pragnę zaprosić Państwa do wzięcia udziału w Misjach Świętych oraz w Peregrynacji Obrazu Matki Bożej Częstochowskiej, które to wydarzenia będą miały miejsce w dniach 7-15 września 2018 w Parafii pw. Św. Józefa Rzemieślnika w Bydgoszczy.

Jako wolontariusze i pracownicy Caritas Diecezji Bydgoskiej pragniemy czynnie włączyć się w przeżywanie tego wielkiego wydarzenia jakim jest nawiedzenie naszej siedziby przez Obraz Matki Boskiej Częstochowskiej. Dlatego zachęcamy Państwa do udziału w tym całym bogatym w wydarzenia tygodniu, a szczególnie licznie w niżej wymienionych uroczystościach, które objęliśmy naszym patronatem:

• 9 września 2018 (niedziela), godz. 12:00, Msza Święta z udziałem Caritas Diecezji Bydgoskiej;
  • 10 września 2018 (poniedziałek), godz. 18:00, Msza Święta, a następnie Droga Krzyżowa z udziałem Caritas Diecezji Bydgoskiej;
  • 11 września 2018 (wtorek), godz. 18:00, Msza Święta z udziałem Parafialnych Zespołów Caritas;
  • 13 września 2018 (czwartek), godz. 18:00, Msza Święta na zakończenie misji i modlitwy przy krzyżu misyjnym z udziałem Caritas Diecezji Bydgoskiej;
  • 14 września 2018 (piątek), godz. 17:00, powitanie Obrazu na Rondzie Toruńskim, następnie Msza Święta pod przewodnictwem Bp. Jana Tyrawy;
  • 15 września 2018 (sobota), godz. od 5:00 do 6:00, czuwanie przy Obrazie Matki Boskiej Częstochowskiej, następnie godz. 13:00 Msza Święta z udziałem Parafialnych Zespołów Caritas.

Oczekując na liczny udział Rodziny Caritas, pozdrawiam i życzę Bożego błogosławieństwa.

Ksiądz Prałat Wojciech Przybyła

Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej