Uprzejmie informujemy o możliwości wykonania usług stomatologicznych w znieczuleniu ogólnym w ramach Narodowego Funduszu Zdrowia u osób niepełnosprawnych w Prywatnej Klinice Wident w Bydgoszczy przy ulicy Szubińskiej 93-95.

Prywatna Klinika Wident w Bydgoszczy została utworzona aktem powołania zakładu z dnia 29 lipca 2002r. Podstawowym celem działalności Kliniki jest udzielanie świadczeń zdrowotnych specjalistycznej opieki ambulatoryjnej, stomatologii oraz leczenia szpitalnego w zakresie otolaryngologii, otolaryngologii dziecięcej, chirurgii szczękowej, chirurgii ogólnej, chirurgii dziecięcej, ginekologii. Klinika posiada obecnie doskonały Blok Operacyjny, salę wybudzeń, gabinety zabiegowe, Oddziały Łóżkowe i Oddział Intensywnej Opieki Medycznej. W części poradnianej znajdują się gabinety stomatologiczne i gabinety lekarskie oraz zaplecze diagnostyczne (RTG cyfrowy, Pantomograf, badania laboratoryjne Vitalabo, EKG m. sercowego, badania słuchu, stroboskopia, fiberoskopia).

Klinika w sierpniu 2018 roku podpisała kontrakt z Narodowym Funduszem Zdrowia na świadczenie usług medycznych w zakresie stomatologii na zabiegi w znieczuleniu ogólnym. W ramach świadczeń wykonujemy: profilaktykę (lakowanie ), skaling (usuwanie kamienia i złogów nazębnych), wypełnienia, ekstrakcje zębów, drobne zabiegi chirurgiczne takie jak: resekcje, usuwanie torbieli, leczenie endodontyczne itd. Wysoko wykwalifikowana kadra medyczna dysponująca specjalistycznym sprzętem w oparciu o blok operacyjny zapewnia profesjonalizm i bezpieczeństwo naszym pacjentom, a komfortowe warunki Kliniki umożliwiają szybki okres rekonwalescencji w miłej i przyjaznej atmosferze.

Prywatna Klinika Wident świadczy specjalistyczne usługi w zakresie stomatologii w znieczuleniu ogólnym dla osób niepełnosprawnych (dzieci i dorosłych), których schorzenie i stopień niepełnosprawności uniemożliwia przeprowadzenie zabiegu w znieczuleniu miejscowym.

Szczegóły można uzyskać w Rejestracji, pod nr tel. 52 321 63 70 oraz na stronie www.wident.eu

Zachęcamy również do obejrzenia filmiku prezentującego Klinikę Wident, który dostępny jest pod adresem: