W sobotę 29 września br. w Warszawie odbyła się XVII Gala Ubi Caritas organizowana przez Caritas Polska. Uroczystość wręczenia nagród przyznawanych za wrażliwość na potrzeby ubogich w Polsce i czynny udział w dziełach charytatywnych odbyła się w podziemiach katedry pw. św. Michała Archanioła i św. Floriana Męczennika na warszawskiej Pradze. Uhonorowanie nagrodą Ubi Caritas wyraża wdzięczność wobec tych wszystkich, którzy dają szczególne świadectwo miłosierdzia lub włączają się w działalność Caritas i pomagają w codziennej służbie na rzecz ubogich i potrzebujących. Nagroda jest przyznawana w trzech kategoriach: Darczyńca, Świadectwo i Współpraca.

Z Diecezji Bydgoskiej wyróżnienie w kategorii Współpraca otrzymała firma CIUPAK TRANSPORT. W Gali uczestniczył właściciel firmy, Pan Waldemar Ciupak oraz Dyrektor Caritas Diecezji Bydgoskiej ks. Wojciech Przybyła wraz ze współpracownikami.

CIUPAK TRANSPORT to firma istniejąca od 1998 r., szeroko znana w Bydgoszczy i regionie, specjalizująca się w transporcie medycznym, świadcząca kompleksowe usługi w zakresie: od zabezpieczeń imprez masowych, przez specjalistyczny przewóz pacjentów na terenie całego kraju, obsługę stacji dializ i krwiodawstwa, po usługi wspierające transplantologię, działająca z niespotykanym profesjonalizmem i solidnością przez 24 godziny na dobę przez 7 dni w tygodniu, dysponująca wysokiej klasy sprzętem oraz profesjonalnym personelem.

Cały opisany powyżej potencjał firmy CIUPAK TRANSPPRT jest do dyspozycji Caritas Diecezji Bydgoskiej, w sposób zupełnie darmowy i charytatywny, nieprzerwanie od 14 lat (początek współpracy w roku 2004). Niezawodnie, z pełnym zaangażowaniem i poświęceniem CIUPAK TRANSPORT wspiera nasze wszystkie cykliczne/corocznie organizowane imprezy masowe (w których uczestniczy od kilku do kilkudziesięciu tysięcy osób) takie jak rozpoczęcia sezonów motocyklowych Duszpasterstwa Motocyklistów, zawody hipiczne, festyny rodzinne „Bądźmy Razem” z okazji Dnia Dziecka, Wigilie Bydgoskie na Starym Rynku, akcje grudniowe dla dzieci „Bezpieczeństwo ze Św. Mikołajem” itp. Z pełnym zaangażowaniem realizowane są również indywidualne prośby dotyczące potrzeb naszych podopiecznych oraz emerytowanych kapłanów przebywających w naszym Domu Kapłana Emeryta.

Świadomość, że zdrowie i bezpieczeństwo naszych podopiecznych i gości jest w tak pewnych i niezawodnych rękach, daje nieoceniony komfort i pozwala Caritas Diecezji Bydgoskiej każdorazowo ze spokojem zaangażować się w zagadnienia duchowe i pozostałe kwestie organizacyjne dotyczące naszych przedsięwzięć.

Z całego serca gratulujemy wyróżnienia firmie CIUPAK TRANSPORT oraz dziękujemy za to, że od tylu lat wspiera dzieła Caritas Diecezji Bydgoskiej!