W ramach akcji "Bezpieczeństwo ze Świętym Mikołajem" organizowanej przez Caritas Diecezji Bydgoskiej i Komendę Wojewódzką Policji w Bydgoszczy zorganizowaliśmy 6.12.2017 niecodzienny przejazd Świętego Mikołaja, maskotki kujawsko-pomorskich policjantów „Polfinka” oraz „Serca Caritas”, ulicami Bydgoszczy.

Już po raz drugi w asyście policyjnego radiowozu świąteczny konwój wyjechał  z siedziby Caritas Diecezji Bydgoskiej do Wojewódzkiego Szpitala Dziecięcego im. Józefa Brudzińskiego w Bydgoszczy.

Na miejscu Święty Mikołaj i jego przyjaciele  tj. "Polfin" i "Serce Caritas" zostali serdecznie przywitani przez dyrekcję i personel szpitala, a następnie odwiedzili wszystkie dzieci hospitalizowane, którym życzymy szybkiego powrotu do zdrowia.

Te niezapowiedziane odwiedziny oraz świąteczne upominki rozdawane przez Świętego Mikołaja i jego przyjaciół wywołały na twarzach małych pacjentów i ich rodziców uśmiechy radości. I o to właśnie chodziło!!!