Festyn rodzinny „Bądźmy Razem” na Dzień Dziecka!

Moc atrakcji dla dzieci czeka w Myślęcinku podczas festynu „Bądźmy razem” organizowanego przez Caritas Diecezji Bydgoskiej.

Start w sobotę 27 maja o godzinie 13:00 na Różopolu.

Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem” to już tradycyjne święto wszystkich dzieci w Myślęcinku. Impreza skierowana jest do wszystkich dzieci, ale dobrze bawić będą się też ich opiekunowie.

Na scenie zobaczymy Jurka Paterskiego, zachwycą nas także utalentowani młodzi muzycy z Pałacu Młodzieży: Studio Piosenki „Voice", Zespół Instrumentalny, Zespół Rytmisie oraz Cameratki - dziecięcy zespół wokalny. Animacje taneczno-ruchowe poprowadzi  Marta Ciesielska.. Oklaskiwać będziemy też zespół Dębno. Na scenie przewidziano też losowanie wielu atrakcyjnych nagród, m. in. Rowerów, voucher’ów do parków rozrywek na terenie Bydgoszczy.

Mnóstwo atrakcji czeka poza sceną.

Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa zorganizuje akcję poboru krwi „Podaruj kroplę miłości ”. Straż Pożarna przygotuje pokazy ratownictwa oraz samochodu strażackiego, jego wnętrza i wyposażenia skrytek. Czeka też prezentacja różnych wydziałów policji - ruchu drogowego, oddziału prewencji, Komendy Miejskiej Policji. Brygada Logistyczna Wojska Polskiego zaprezentuje najnowszy sprzęt, będzie można z bliska się z nim zapoznać, a także poćwiczyć strzelanie do tarczy. Będzie auto malowane przez dzieci, pokaz magicznej tuby i promocja noszenia odblasków,  Miasteczko Ruchu Drogowego, zabawy i konkursy dla dzieci z nagrodami, darmowe pamiątkowe zdjęcia, dogoterapia, minilunapark,  oprowadzanie na koniu, edukacyjne zabawy przy użyciu aplikacji mobilnych, fantazyjne malowanie twarzy, skręcanie baloników,  puszczanie gigantycznych baniek mydlanych, piłka nożna, prezentacja deskorolek i rowerów, Kino Helios – to tylko niektóre propozycje dla maluchów. Dla dorosłych: badanie skóry, porady kosmetyczne, body painting, makijaże, zdobienie paznokci, porady kosmetyczne, produkty do testowania, mobilne stanowisko wydające uprawnienia do Zintegrowanego Informatora Pacjenta NFZ, promocja profilaktyki, Platforma Usług Elektronicznych ZUS, porady w zakresie zasad przyznawania zasiłków macierzyńskich, opiekuńczych i chorobowych oraz rent z tytułu niezdolności do pracy, rent socjalnych i rodzinnych, oferta Warsztatów Terapii Zajęciowej w Bydgoszczy, punkt konsultacyjny Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie - rodzicielstwo zastępcze, pedagodzy z PCPR. Zabawy dla całej rodziny, warsztaty twórcze: plastyczne, technika origami, wyklejanki, a także malowanie twarzy, zabawy z chustą KLANZA i zabawy ruchowe przygotuje Bydgoski Ośrodek Rehabilitacji, Terapii Uzależnień i Profilaktyki „BORPA”.

Patronat honorowy nad imprezą objął prezydent Rafał Bruski i Ordynariusz Diecezji Bydgoskiej biskup Jan Tyrawa. Partnerem strategicznym jest Jeronimo Martins Polska S.A. – właściciel sklepów Biedronka.

Patronat medialny nad festynem objęła TVP 3 Bydgoszcz oraz Polskie Radio PiK.

Zapraszamy :-)